1972 yılında ahşap imalat olan yat, tekne, sandal yapımına başlayan firmamız, 2025 yılında tekrar aynı kalite, müşteri güveni, malzeme kalitesi ve işçiliğimiz ile Fiber Tekne İmalatına başlamıştır.
Nasıl Yapılır?
Fiber tekneler, geleneksel tekne yapım teknikleri ve gelişmiş kompozit malzemelerin bir kombinasyonu kullanılarak üretilir. Fiber tekne imalatı, ahşap veya plastikten yapılabilen, üretilen teknenin şekline sahip bir kalıbın oluşturulmasıyla başlar. Bu kalıp, bitmiş ürünün kolayca çıkarılmasını sağlamak için iyice temizlenir ve kalıp ayırıcı maddelerle kaplanır. Daha sonra, dokunmuş veya dikilmiş fiberglas kumaş katmanları, belirlenen spesifik reçine-kumaş oranlarına göre kalıba yerleştirilir. Bu kumaşlar daha sonra el yatırması veya vakum infüzyonu gibi çeşitli teknikler kullanılarak bir epoksi veya polyester reçine karışımı ile doyurulur. Uygun bir süre sertleştikten sonra, gövde dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarılır ve fazla malzeme kırpılır. Ortaya çıkan gövde; motorlar, güverteler ve iç kısımlar gibi gerekli donanımlarla donatılmadan önce pürüzsüz bir yüzey elde etmek için zımparalama ve cilalama gibi başka bitirme işlemlerinden geçer. Bu titiz yapım süreci boyunca, detaylara gösterilen özen, malzemelerin doğru kullanımı ve güvenlik standartlarına bağlılık, denizdeki dayanıklılıkları ve performansları ile tanınan yüksek kaliteli fiber teknelerin üretilmesini sağlar.
Avantajları Nelerdir?
Fiber tekne çeşitleri son yirmi senede üretilen ve kullanılan bir malzemedir. Oldukça hafif bir malzeme olan fiber, tekne üretimi ve işçilik bakımından da ucuz maliyetler sunar. Seri üretilen teknelerden olduğu için uygun fiyatlı ve oldukça kalitelidir. Kaliteli üretimi ve doğru bakımıyla, kriterlerini karşılandığı sürece 50 seneye kadar sorunsuz kullanabileceğiniz teknelerdir. Zor koşullara dayanımı, diğer malzemelere kıyasla daha düşüktür. Bu bir dezavantaj olsa da fiyat özellikleri bu dezavantajı ortadan kaldırır. Fiber malzemelerden üretilmiş olan tekneleri satın alırken mutlaka iyi işçiliği olan ürünleri tercih etmeniz gerekir.
Fiyatlandırma Nasıl Yapılır?
Fiber tekne fiyatları ebat, tasarım, yapım kalitesi, ek özellikler gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak, daha gelişmiş özelliklere sahip daha büyük fiber tekneler daha yüksek fiyatlara sahip olma eğilimindedir. Ek olarak, bir fiber teknenin yapım kalitesi, fiyat aralığının belirlenmesinde önemli rol oynar. Yüksek kaliteli elyaflar ve reçine matris sistemleri kullanılarak inşa edilen tekneler, üstün dayanıklılıkları ve çevresel unsurlara karşı dirençleri nedeniyle genellikle daha pahalıdır. Marka itibarı da fiyatlandırmayı etkiler. Uzmanlığıyla tanınan en iyi fiber tekne markaları, fiber tekne modelleri için bu kıstaslar doğrultusunda fiyat belirlemektedir. Ayrıca; gelişmiş navigasyon sistemleri, lüks iç mekânlar, güçlü motorlar veya fiber tekne aksesuarları gibi özelleştirmeler, bir fiber teknenin nihai maliyetini artırır. Fiber tekne fiyatlarını değerlendirirken tüm bu faktörleri göz önünde bulundurmak, bütçeniz ile ihtiyaç duyduğunuz özellikler arasında doğru dengeyi bulmanızı sağlamanız için önemlidir.
Yazımız; www.superboat.com.tr/ ve www.turmarin.com.tr sitelerinden örnek olarak alınıp kullanılmıştır. Kaldırılması talep edildiği zaman silinecektir.
1970 yılında Ayvansaray'da Seyfiddin YILMAZ tarafından kurulan, yaklaşık 40 yılı aşkın tecrübesi, kalitesi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Yılmaz Deniz Tekneleri'nde imalatı yapılan tekneler liman ve marinalarda yerini en iyi şekilde almaktadır.
.
Önce İstanbul-Ayvansaray ve Çanakkale'de Şimdi ise Tuzla Tersaneler Bölgesinde 250m²'lik bir alanda...